Reise til Zanzibar

Reise til Zanzibar

zanzibarZanzibar er fortsatt en uberørt perle i det Indiske hav, flott plassert like utenfor østkysten av Tanzania. Øygruppa består av to øyer, Zanzibar, som er den største, og Pemba, som er en noe mindre øy. Øya forbindes med lange hvite sandstrender og krystallblått hav, krydderlukter og arabisk kultur. Zanzibar er omgitt av nydelig korallrev. Øya er også kjent som en populær destinasjon for bryllupsreiser, samt fødestedet til Freddy Mercury.

Zanzibar ligger rett sør for ekvator og har tropisk klima med 26 - 28 grader i gjennomsnittstemperatur året rundt. Fra juni til oktober blåser monsunen fra sørvest og kveldene kan være noe kjølige. Fra november til mars blåser monsunen fra nordøst og det er svalt, varmt og deilig. Unngå regntiden som er i april og mai - mange hoteller holder stengt på denne tiden. Zanzibar vil vi allikevel si er en helårs destinasjon. Her kan man nyte late dager på stranden, oppleve lokal kultur og det øya har å by på. Man kan også kombinere Zanzibar med et opphold på fastlandet, for eksempel en ’once in a lifetime ’ safari i Arusha / Kilimanjaro området.

Stone Town er gamlebyen på Zanzibar, og det mange kaller det kulturelle hjertet på øya. Her er det skjedd lite endringer de siste 200 årene og man kan nyte det å rusle rundt i svingete smug, travle basarer, og blant 200 år gamle arabiske hus. Samtidig kan man oppleve det lokale ved å kjøpe en ferdig skrelt, fersk og saftig, appelsin fra en gateselger, eller nyte en kopp herlig Zanzibar kaffe på et gatehjørne. Byen er kjent for alle sine nydelige dører i tre med fantastiske utskjæringer. Her kan man vandre rundt og føle seg veldig trygg. Lokalbefolkningen er utrolig trivelige å snakke med og slår villig av en prat. Her kan man virkelig treffe mannen i gata.

Øya er rik på historie. I 130 år var den også hovedsete for Det Omanske riket, og all arabisk slavehandel ble styrt fra øya. De fleste husene i Stone Town ble bygget i det 19 århundre da byen var en av de viktigste handelshavnene i det indiske hav. Dessverre er ikke husene blitt vedlikeholdt i den standard de ble bygget, grunnet økonomi. I dag er byen erklært World Heritage Site av UNESCO. Mange reisende velger å bo noen netter i byen på slutten av oppholdet, bare for å få oppleve noe av det lokale samfunnet. Denne byen er ikke bygd opp rundt turisme, og man får virkelig innblikk i den lokale hverdagen. Vil man prøve noe utenom det vanlige, anbefaler vi en middag på det lokale markedet ved sjøen på kveldstid. Dette er et marked hvor det settes opp boder og man kjøper ferdige grillspyd med dagens fangst, juice presset rett fra sukkerrørene, og andre lokale spesialiteter.

På nord spissen av Zanzibar ligger landsbyen Nungwi. Dette er en hyggelig liten lokal landsby omgitt av hoteller i alle klasser. Nungwi er kjent for sin lange sandstrand. Lavvannet utgjør ikke så mye her som andre steder på Zanzibar, da byen ligger på østkysten. Tempoet er lavere her enn i gamlebyen.

Som spesialister på Zanzibar kan vi tilby alt fra lekre hotell hvor alt er inkludert til bungalower direkte på stranden. Vi tilbyr flere hoteller enn de vi har beskrevet her og hjelper deg gjerne med å finne akkurat hva du er ute etter.

Hva kan du oppleve på Zanzibar?

  • Dykking/snorkling, for eksempel på Mnemba Atoll eller Kendwa Korall Hage
  • Svømme med delfiner
  • Utflukt til Krydderplantasje
  • Havfiske
  • Dowh Cruise til utenforliggende øyer eller i solnedgangen
  • Dagstur til Stone Town


Beste reiseperiode:
Hele året

Regntid i april og mai