Reise til Zambia

Reise til Zambia

botswana ”Dr. Livingstone I presume?” Det er 143 år siden den berømte replikken, og Zambia venter på at du skal komme på oppdagelsesferd. I dette landet finner man den mektige Zambezi – elven, og det er denne elven som sørger for vann til Afrikas største foss, Victoria Falls. Landet omfatter store strekninger med villmark, gresskledde sletter, tette skoger, frodige våtmarker og veldige innsjøer. Denne svært varierte blandingen av leveområder gir rom for mange dyr, blant annet elefanter, bøfler, sjiraffer, sebraer, geparder og flodhester.


Zambia er et spennende reisemål for den som er eventyrlysten og sulten på opplevelser i Afrika litt utenom det vanlige. Dette landet er en uslipt diamant som innfrir alles forventninger med sin slående vakre natur og dyreliv.


Det er ikke for ingenting at Zambia omtales som hjertet av Sør – Afrika. Landet ligger i det sørlige Afrika og grenser til Angola, Tanzania, Den demokratiske republikken Kongo, Botswana, Zimbabwe, Malawi og Mosambik. Zambia er virkelig et midtpunkt på det afrikanske kontinent.


Selv om Zambia er et relativt stort land, bor det ikke mer enn 11 millioner mennesker her. Som besøkende kommer man til å bli tatt godt i mot, og lokalbefolkningen er vennlig og imøtekommende.


Mesteparten av landet ligger på et platå på 1000 – 1300 meter og har et tropisk, men moderat klima. Landskapet varierer mellom regnskog, vanlig skog og til dels store savanner.


Zambia er ideelt å besøke for de som ønsker å reise på safari. Du kan være med på safari enten til fots, på hesteryggen, med kano eller safaribil. Her er det mulig å komme tett innpå sjiraffer, hyener, antiloper og bøfler. Flodhester, krokodiller og elefanter er ofte å se i elvene. Disse elvene tiltrekker også fiskeentusiaster fra hele verden.

Zambia lokker også med et stort utvalg ekstremsporter og aktiviteter.


Hva kan du oppleve i Zambia?

 • Victoria Falls – en helt utrolig opplevelse. Vannet som velter over en 1,7 km bred skrent og 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer som oppstår – ikke rart fossen trekker reisende fra hele verden.
 • Zambezi – elven som bukter seg gjennom landet. Elven renner gjennom et vakkert landskap og nasjonalparker med et rikt og variert dyreliv. Det er en stor opplevelse å være med på en båttur eller kanotur.
 • Rundt 30 prosent av Zambias 752 614 km2 er forbeholdt dyreliv. Landet frister med 20 nasjonalparker og 34 game managements. Nasjonalparkene South Luangwa, Kafue og Lower Zambezi er rangert som noen av de fineste parkene i verden
 • Kafue nasjonalpark ligger i vestlige Zambia og er den eldste og største av landets nasjonalparker. Takket være sin størrelse innehar parken en fantastisk variasjon av dyreliv. Dette er også et av de beste stedene i hele Afrika for å se leopard.
 • Eksperter har satt South Luangwa nasjonalpark nesten øverst på listen over de beste parkene i verden, og det er ikke uten grunn. Konsentrasjonen av dyr som trekker ned til Luangwa – elven er blant de største på hele det afrikanske kontinentet. Det var nettopp i denne parken at ideen om fotsafari oppstod.
 • Lower Zambezi nasjonalpark er forholdsvis uberørt og det er nettopp dette som er grunnen til parkens skjønnhet. Utvalget av dyr er ikke like stor som i de andre parkene, men sjansen for å komme tett innpå dyrene er spektakulær. Parken er hjem til mange løver og leoparder, og dette lokker besøkende.
 • For den aktive, er Zambia er land som frister med et stort utvalg aktiviteter, og da spesielt innen ekstremsport. Rundt Livingstone kan du velge mellom aktiviteter som rafting og strikkhopp i dramatiske omgivelser.
 • Besøk hovedstaden Lusaka som også er Zambias største by. Byen har en interessant historie og kultur samt mange attraksjoner. Det er også et stort utvalg markeder, restauranter og barer.   
 • Zambias store utvalg av elver og innsjøer, gjør at landet har fanget interessen hos fiskere fra verden over.
 • Ønsker du en annerledes og avslappende ferie, kan det friste med å tilbringe noen dager på en house boat på Lake Kariba.
 • En ekte safari gjennom Zambias landskap og bush på ryggen til verdens største dyr, nemlig elefanten: Bli med på elefantsafari!
 • Se Victoria Falls i fugleperspektiv med helikopter. Fossefallet ser garantert enda mer imponerende – og annerledes ut – ovenfra.
 • Vakre, elegante, grasiøse og raske – i Zambia kan du faktisk gå tur med geparder.


Beste reisetid:

Midten av april – august. Det er varmt og tørt, men kan være kjølig om natten.
Victoria Falls er mest imponerende rett etter regntiden (mai – juni) da det er mye vann i fossen.
September – oktober: Bra, men det kan bli veldig varmt. Svært lite nedbør i denne perioden. Det er lite vann i Victoria Falls.
November – april: Regntid (den nordlige delen er mer utsatt enn sør).