Reise til Uganda

Reise til Uganda

gorilla 2 En reise til Uganda er garantert et eventyr i vente. Den britiske statsministeren Winston S. Churchill var så begeistret for Ugandas praktfulle natur, dyreverden og kultur at han uttalte at dette landet var ”Afrikas perle”.

Uganda, som ligger i hjertet av Afrika, på begge sider av ekvator, er berømt for sine utrydningstruede fjellgorillaer, løver som klatrer i trær, elverafting på Nilen, mystiske landsbyer bortgjemt i tåke, vulkaner og sjimpanser som boltrer seg i nærheten av store fikentrær. Landet frister med ti nasjonalparker, 12 store villdyrparker og 14 reservater. Uganda huser (sammen med Tanzania) den største innsjøen i Afrika, Victoriasjøen, hvor det bor et stort omfang eksotiske fugler. På din reise gjennom Afrikas perle vil du møte lokalbefolkningen, som er både stolte, høflige og meget gjestfrie.

Uganda er et spennende land å besøke nettopp forbi man opplever så mye som er så unikt. Samtidig er ikke landet så stort, og dermed får man med seg mye av hva landet har å tilby.

Det er et ord som beskriver Uganda: Uforglemmelig!


Hva kan du oppleve i Uganda:

 • Kom i nærkontakt med noen av verdens vakreste skapning: fjellgorillaen! De utrydningstruede fjellgorillaene er nok det største innen dyrelivet du kan oppleve. Det er rundt 700 gorillaer igjen og i Uganda er det best å se dem i Bwindi Impenetrable nasjonalpark. Gorillatrekking er en intens, men uforglemmelig opplevelse. Ikke hvem som helst kan si de har sittet to meter unna en silverback.
 • Løver som klatrer i trær – omgitt av et fantastisk landskap. Queen Elizabeth nasjonalpark ligger i den vestlige delen av Uganda og er landets mest besøkte park. Den er kjent for sitt rike dyreliv, og spesielt løvene som klatrer i trærne.
 • Fotturer i Kibale Forest National Park hvor du kan se menneskets nærmeste slektning: sjimpansen.
 • Overnatting i byen Jinja hvor Nilen har sitt utspring.
 • Fjelltur i Ruwnzoris – fjellene som ligger 4000 meter over havet. Fjellene er et kjent landemerke i Uganda og har fått kallenavnet Månens fjell.
 • Entebbe, en liten, men livlig by rett ved Victoriasjøen. Her ligger landets store botaniske hage, anlagt i 1898.
 • Ugandas hovedstad Kampala. Her bugner det av liv i gatene og er en fin introduksjon til Uganda. Her kan du besøke Uganda Museum, Kasubi Tombs og Owino Market. Er du interessert i tradisjonell dans og musikk, bør du legge turen til            Ndere Center for middag og underholdning.
 • Spennende landsbybesøk i Kisoro, ca. ni timers kjøretur fra Kampala. Kjøreturen tar deg gjennom et nydelig landskap som er kjent under navnet ”Afrikas Sveits”. Landskapet består av høye fjell, innsjøer, åskammer, tropisk regnskog og bambusskoger. Her ligger også det berømte hotellet Travelers Rest Hotel, som ofte fikk besøk av gorillakvinnen Dian Fossey for å gjøre papirarbeid eller slappe av.
 • Adrenalin kick: rafting på Nilen, strikkhopping og kanoturer.
 • En gjestfri, imøtekommende og smilende befolkning som tar deg i mot med åpne armer.
 • Frodig, grønt og vakkert landskap. Her kommer gorillaene ut av tåken i fjellene, enorm variasjon i flora og fauna, elefantstier som krysser gjennom skogen, høy fjell, jungel og endemiske blomster.
 • Vann i store mengder. Innsjøer, kanaler og fossefall – vann er et essensielt element i Ugandas landskap, som til og med inkluderer Nilens utspring. Vannet gir liv til vegetasjon, dyreliv og lokalbefolkningen – samtidig som den gir deg sjansen til å delta på et stort spekter av aktiviteter som båtturer, kanoturer og rafting.
 • En genuin opplevelse! Siden Uganda ikke har opplevd den store turistbølgen (enda) er infrastrukturen og veiene ikke de aller beste, så mange steder får du virkelig en humpete kjøretur når du skal litt off the beaten track.
 • Vi sier det igjen: Gorillatrekking – gorillatrekking – gorillatrekking!


Beste reisetid: Hele året.

De tørreste månedene er fra juli og ut september og fra desember og ut februar. I denne tiden er det best med safari på savannen. I de andre månedene er det færre mennesker og lettere å få tillatelse til å besøke gorillaene og sjimpansene.