Silhouette Island

Silhouette Island

la digue

Silhouette Island er en øya med legender, mysterier og vakker natur. Øya er hjemsted til verdens minste frosk, verdens mest sjeldne flaggermus - og et stort luksushotell: Hilton Labriz Resort & Spa.

Den vakre og fjellrike Silhouette er Seychellenes tredje største øy, hvor den frodige fjelltoppen Mount Dauban ruver over resten av øya. Toppen strekker seg 780 meter opp mot himmelen, og fra toppen får du flott utsikt over øya og Det indiske hav. Fjellet er oppkalt etter familien Dauban som eide øya frem til 1960-årene. De eide en stor plantasje nær Anse Lascar og kjøpte så etter hvert hele Silhouette Island. Det sies at de solgte øya for prisen av en fiolin. I dag kan du avlegge et besøk på plantasjen Grande Case, hvor hovedhuset er gjort om til restaurant.

Ellers er øya en herlig blanding av grønn regnskog, som brytes av kritthvite, lekre strender med store, sorte kampsteiner. Hele øya er en overflod av flora og fauna, inkludert mange endemiske arter. Store skilpadder rusler fritt rundt på øya, i sitt eget behagelige tempo, og det smitter over besøkende, som lett faller inn i den rolige takten. Her nyter du dagene og det er avslapning som gjelder.

I dag er Silhouette en nasjonalpark, og omgitt som den er av et vakkert korallrev, er den også en nasjonal marinepark. Hele 92 prosent av øya er fredet, og dermed er Silhouette det ideelle stedet for naturelskere, både de som trives på land og til vann. Her kan du delta på fotturer, sykkelturer, dykke, snorkel og fiske.

Gå på eventyrferd i den grønne og frodige regnskogen for å se om du kan se verdens mest sjeldne flaggermus, sheathtailed bat. Den lever bare på Silhouette Island og én annen øy. Så er det altså verdens minste frosk samt en rekke endemiske planter.

Skal du besøke Silhouette, bor du på øya eneste store hotell, Hilton Labriz Resort & Spa. De fleste gjestene kommer hit nettopp på grunn av omgivelsene. Resorten har egne naturguider som gjerne tar gjestene med på en lang hike gjennom regnskogen til toppen av øya, eller en kortere tur langs kysten hvor naturen og faunaen er helt annerledes.

Det ligger også en liten landsby med rundt 100 innbyggere, rett ved hotellet. Dette innebærer et koselig besøk. De fleste av innbyggerne jobber med bevaring av naturen på øya eller med fiske, hvor fangsten selges til hotellet slik at gjestene får fersk fisk på tallerkenen.

Silhouette Island ligger 20 kilometer nordvest fra Mahé og turen dit tar 40 minutter med båt.